logo

Târguri cu produse autohtone în toate sectoarele capitalei


https://www.ipn.md/ro/targuri-cu-produse-autohtone-in-toate-sectoarele-capitalei-7967_1107813.html

În acest week-end, chişinăuienii și vizitatorii capitalei sunt invitaţi la iarmaroace şi la târguri cu mărfuri şi produse autohtone, oganizate în toate sectoarele. Potrivit primăriei, aceste târguri au scopul să sprijine producătorii locali, oferind în acelaşi timp orășenilor acces la produse agricole de sezon, direct de la producători.

Astfel, chiar în centrul capitalei, în scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” este deschis târgul de vânzare a articolelor meșteșugărești și de artizanat ale Uniunii Meșterilor Populari din Moldova, precum și târgul produselor apicole. 

În sectorul Botanica, în parcul „Valea Trandafirilor”, chişinăuienii sunt invitaţi la iarmarocul „Delicii de Toamnă”, care propune pe lângă produse alimentare, articole de artizanat și hand- made. Iarmarocul va fi organizat până la sfârșit de octombrie.

Tot în acest weekend, în sectorul Buiucani, pe teritoriul de lângă clădirea „Kentford” se va desfăşura Târgul „EcoLocal” cu produse autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.
 
Şi locuitorii sectorului Ciocana, vor putea merge la târguri cu produse agricole autohtone, organizate pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, pe străzile Maria Drăgan, Mihai Sadoveanu, Igor Vieru, Petru Zadnipru și Ion Dumeniuk.

De un astfel de târg cu produse direct de la producătorii locali se vor putea bucura şi cei din sectorul Râșcani al Chişinăului. Târgul de pe Bulevardul Moscova va fi deschis până la începutul lunii noimebrie. Totodată, în scuarul ”Mezon” de pe acelaşi bulevard, va fi organizat “Târgul mămicilor”.