logo

Târg al locurilor de muncă


https://www.ipn.md/ro/targ-al-locurilor-de-munca-7967_1017863.html

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează Târgul locurilor de muncă, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Expoziţiei „Fabricat în Moldova”. Târgul se va desfăşura în perioada 28 ianuarie-1 februarie, la Moldexpo.

Specialistul principal al Direcţiei elaborarea şi dezvoltarea sistemelor informaţionale ANOFM, Marina Damaschin, a menţionat pentru IPN că la târg vor participa peste 25 de agenţi economici din diverse domenii de activitate, cu oportunităţi de carieră pentru şomeri, dar şi pentru persoane angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

Pe platoul târgului vor fi amplasate posturile de auto-informare electronică, care vor oferi vizitatorilor acces rapid la informaţia despre locurile de muncă vacante şi agenţii economici care le oferă, cadrul legislativ şi normativ ce ţine de ocuparea forţei de muncă, precum şi diverse informaţii din domeniul pieţei muncii.

Numărul şomerilor aflaţi în evidenţă la începutul lunii ianuarie era de peste 18 mii de persoane, iar numărul locurilor vacante – peste 5 mii.