logo

Tânărul rănit în explozie este în stare extrem de gravă, dar stabilă


https://www.ipn.md/ro/tanarul-ranit-in-explozie-este-in-stare-extrem-de-grava-7967_1004792.html

Tânărul de 17 ani, rănit în explozia din această dimineaţă, 22 aprilie, se află în stare extrem de gravă, dar stabilă. Potrivit medicului care l-a examinat, tânărul are arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

Medicul chirurg-pediatru al Spitalului Clinic Republican pentru Copii, „Emilian Coţaga”, Igor Almaţui, solicitat de IPN, a spus că, pe lângă arsuri, tânărul a suferit şi comoţie cerebrală. „A suportat şi o intoxicaţie cu monoxid de carbon, are arsuri ale căilor respiratorii, capului, gâtului, braţelor, coapselor şi labelor ambelor mâini. În acest moment se află sub analgezice şi primeşte îngrijiri în Secţia reanimare”, a declarat medicul.

Potrivit lui Igor Almaţui, după 3 săptămâni, în funcţie de cum va decurge recuperarea, se va decide dacă tânărul va fi sau nu supus unei intervenţii chirurgicale de transplant de piele.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru IPN că explozia în apartament s-a produs după o scurgere de gaze care a avut la bază o fisură la furtunul de alimentare a aragazului.

Luni dimineaţa, la ora 10.19, pompierii au fost alertaţi în legătură cu o deflagraţie produsă  într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc de locuit din str. Mircea cel Bătrân, 20/2 din capitală. Explozia a afectat o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, fără să provoace incendiu.