logo

Tânără traficată pentru a se prostitua în Austria


https://www.ipn.md/ro/tanara-traficata-pentru-a-se-prostitua-in-austria-7967_1048410.html

Patru cetățeni moldoveni și un cetățean român au fost reținuți fiind suspectați de trafic de ființe umane. Aceștia sunt învinuiți că au traficat o tânără de 19 ani din Chișinău, sub pretextul angajării acesteia într-un salon de frumusețe din România, în calitate de manichiuristă. Însă, suspecții au transportat-o în Viena, Austria, unde au impus-o să presteze servicii sexuale, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, suspecții au vârstele cuprinse între 21şi 43 de ani. Cetățeanul României a fost anterior condamnat în una din țările Uniunii Europene la șapte ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni. Bărbații ar fi traficat tânăra de 19 ani în luna martie. Ajunsă la destinație, victima a fost deposedată de pașaport și impusă să presteze servicii sexuale mai multor bărbați. Pentru serviciile sale, aceasta primea de la 100 la 150 de euro, bani pe care era obligată să-i transmită traficanților.

Recent, din cauza unor probleme cu organele de drept din Viena, suspecții, împreună cu victima, au revenit în Moldova. În complicitate cu alte persoane, care urmează să fie identificate, suspecții au dus tânăra într-un câmp din afara capitalei. Aceștia au amenințat-o cu o armă, spunându-i că dacă va povesti despre cele întâmplate în Austria, va avea de suferit ea și familia sa, ulterior abandonând-o.

Suspecții au fost reținuți acum câteva zile în timp ce se deplasau cu diferite unități de transport pe străzile din Chișinău. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă închisoare de până la 15 ani. Victimei i se acordă asistența juridică și psihologică necesară.