logo

Tânără de la Orhei, de negăsit mai bine de o săptămână. Poliția a publicat imaginea suspectului


https://www.ipn.md/ro/tanara-de-la-orhei-de-negasit-mai-bine-de-7967_1104105.html

Tânăra de 19 ani însărcinată în șase luni, care a urcat pe 12 aprilie într-o mașină de ocazie pe o stradă din Orhei, este de negăsit. Pe parcursul acestor zile ea a fost căutată în localitățile din raion de subdiviziunile specializate ale MAI, de voluntari, vânători și localnici, însă fără rezultat. Totodată, oamenii legii au identificat mașina în care a urcat fata și au reținut șoferul, iar vineri seara au publicat imagini cu el, făcând apel la potențiale victime, întrucât la domiciliul și în automobilul acestuia au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Astăzi, Poliția desfășoară o acțiune masivă de căutare și în raionul Telenești, unde locuiește suspectul, care este fost polițist, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, tânăra de 19 ani este dintr-o localitate din Orhei. Pe 12 aprilie, în jurul orei 21.00, ea a urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei și a plecat într-o direcție necunoscută. După 4 zile de la dispariția fetei, mașina a fost localizată. Șoferul a fost identificat după ce polițiștii au stopat și verificat fiecare automobil de aceeași marcă.

Bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior plasat în arest. Potrivit IGP, suspectul nu colaborează cu ancheta.

În toată această perioada, fata a fost căutată, inclusiv cu drone, în toate fâșiile forestiere, bazine acvatice, clădiri părăsite și locuri nepopulate, stațiile de vulcanizare, spălătorii auto, stâne și alte locații. Oamenii legii au ridicat zeci de imagini video de pe diferite camere de supraveghere care au fost deja analizate, dar încă nu a fost fixat momentul în care ar fi clare circumstanțele.

Vineri seara Poliția a venit cu un apel către cetățeni, în special femei, să sesizeze de urgență oamenii legii dacă au avut tangențe dubioase sau cu tentă infracțională cu suspectul. Totodată, au fost publicate mai multe fotografii cu fostul polițist. În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul și în automobilul acestuia au fost găsite mai multe lucruri pentru femei.

„În timp, bărbatul s-a schimbat fizic foarte mult și a condus mașini de mai multe mărci și modele. S-ar fi putut să-l cunoașteți în una dintre aceste perioade. Poza marcată cu o săgeată este cea mai recentă a acestuia, iar mașina marcată este cea condusă în ultima perioadă, inclusiv cea în care a urcat fata. Dacă ați cunoscut persoana în circumstanțele relatate, contactați-ne la numărul: 060033442. Poliția garantează confidențialitatea informației și protejarea surselor”, menționează IGP.

De asemenea, Inspectoratul precizează că au apărut noi circumstanțe care au determinat poliția să extindă căutările și în raionul Telenești. Pentru astăzi s-a anunțat o acțiune masivă de căutare în acest raion. Voluntarii sunt așteptați în adiacentul Primăriei din localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești.