logo

Tânăr condamnat la închisoare pentru că a lăsat o persoană țintuită la pat fără pensie


https://www.ipn.md/ro/tanar-condamnat-la-inchisoare-pentru-ca-a-lasat-o-7967_1103638.html

Un tânăr de 32 de ani din municipiul Edineț a fost condamnat la 5 ani de închisoare după ce a lăsat o persoană țintuită la pat fără pensie. Banii au fost sustrași de la un bărbat care tocmai ridicase pensia beneficiarului de la poștă și urma să i-o ducă acasă, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc în luna ianuarie a acestui an. În plină zi, inculpatul l-a urmărit pe un bărbat care ieșise de la ghișeul „Poștei Moldovei”, amplasat la intrarea în piața centrală din Edineţ. Acolo, victima primise pensia lunară a unei persoane țintuite la pat. Tânărul l-a urmărit până în fața blocului locativ, unde i-a smuls din mână sacoșa în care se aflau peste 4 mii de lei, buletinul victimei și niște bonuri de plată și a rupt-o la fugă. În timp ce alerga, a aruncat buletinul și bonurile jos, iar banii i-a păstrat.

Judecătoria Edineț, sediul Central, l-a condamnat pe inculpat la cinci ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bălți.