logo

Tabără de educație financiară organizată de BNM și Expert-Grup


https://www.ipn.md/ro/tabara-de-educatie-financiara-organizata-de-bnm-si-expert-7967_1105111.html

Elevii din clasele liceale și colegii se pot înscrie la tabăra „Educație financiară pentru toți”, organizată de către Banca Națională a Moldovei și Centrul analitic independent „Expert-Grup”. Aceasta se va desfășura în perioada 26-28 iunie în orașul Vadul lui Vodă, transmite IPN.

Organizatorii precizează că prin intermediul sesiunilor de instruire interactive, activităților practice și experiențelor de învățare, își propun să încurajeze participanții să învețe, să se dezvolte și să își asume controlul asupra propriilor bugete. Astfel, își vor putea crește încrederea și autonomia în gestionarea resurselor financiare. Tinerii vor putea pleca de la tabără cu impresii noi, abilitățile și înțelegerea necesare pentru a face alegeri financiare fundamentate și favorabile în viitorul lor.

Sunt invitați tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, vorbitori ai limbii române și disponibili să participe la tabără pe toată durata anunțată, de trei zile. Pentru participanții care nu au atins majoratul va fi necesar un acord în scris din partea unui părinte sau tutore.

Doritorii de a se înregistra la tabără pot completa un formular.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Campaniei Naționale de Educație Financiară cu sprijinul proiectului USAID Moldova „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA). Campania „Educație financiară pentru toți” a fost lansată în toamna anului trecut și este adresată tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă și ocupație.