Surprize culinare la Moldexpo
https://www.ipn.md/ro/surprize-culinare-la-moldexpo-7966_986222.html
Principalii actorii ai pieţei alimentaţiei publice şi de retail s-au întrunit, marţi, la Moldexpo în cadrul ediţiei a IV-a a expoziţiei Shops&Restaurants 2010. Pe platourile expoziţionale sunt prezentate echipamente şi tehnologii pentru unităţile de alimentaţie publică, veselă şi mobilă de bucătărie de la producători renumiţi, produse pentru fabricarea mezelurilor, băuturilor răcoritoare, dulciurilor, precum şi ambalaje, sisteme de afişare a preţurilor şi suporturi pentru materiale informative, transmite Info-Prim Neo.
Punctul de atracţie al expoziţiei îl constituie Campionatul gastronomic internaţional, la care vor participa 11 echipe de bucătari din 9 ţări. Echipele vor concura în două categorii: Art Class şi clasa individuală practică. Organizatori sunt Ministerul Economiei, Asociaţia Culinarilor Catering Moldova şi compania Aeroport Catering.
Calina Pălitu, bucătar-şef la compania Aeroport Catering, a spus că oferta echipei de bucătari din Moldova va fi una cu totul deosebită şi de neuitat pentru gurmanzi. În echipă au fost incluşi bucătari care au participat la mai multe competiţii internaţionale şi naţionale.
„Comparativ cu prima ediţie, la campionat participă mai multe echipe. Concurenţa este mare. În juriu sunt specialişti din Cipru, România, Federaţia Rusă, Ucraina. Toţi au experienţă de lucru în restaurante şi baruri prestigioase. Sperăm că prin intermediul bucatelor noastre naţionale, Moldova va deveni mai cunoscută printre ţările participante, iar restaurantele şi alte întreprinderi de alimentaţie publică le vor include în meniul lor”, a menţionat Calina Pălitu.
În cadrul expoziţiei mai este preconizată desfăşurarea concursurilor „Masă de bord”, „Bucătarul-şef de aur al anului”, „Cel mai bun restaurant din Moldova”.