logo

Summitul de la Vilnius se anunţă a fi unul de succes pentru Moldova, preşedinte PPE


https://www.ipn.md/ro/summitul-de-la-vilnius-se-anunta-a-fi-unul-de-succes-pentru-moldova-presedinte-p-7965_1006476.html

Summitul de la Vilnius, din toamna acestui an, se anunţă a fi unul de succes pentru procesul de integrarea europeană a Republicii Moldova. Este o perspectivă bună ca ţara să intre într-o bună zi în Uniunea Europeană. Mai sunt însă multe de făcut, iar criza politică de la începutul anului a demonstrat acest lucru. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, după întrevederea cu liderul PLDM, Vlad Filat, formaţiune membră a PPE, transmite IPN.

Wilfried Martens a adăugat că partidul pe care îl conduce va susţine Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Totodată, acesta a sugerat politicienilor să promoveze o politică bazată pe responsabilitate.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că importanţa Summitului de la Vilnius este deosebită pentru Republica Moldova, deoarece urmează să ancoreze ireversibil ţara în procesul de integrare în marea familie a democraţiilor europene. „Este important ca acest lucru să se întâmple pentru a pune capăt, odată pentru totdeauna, oscilaţiilor pe care le-am trăit cu toţii în această perioadă de peste 20 de ani ”, a spus Vlad Filat.

Wilfried Martens a venit la Chişinău pentru a participa la cel de-al III-a Summit al Partidului Popular European, la care vor participa preşedinţi de ţară şi prim-miniştri din cadrul Parteneriatului Estic, membri ai PPE.