logo

Succesul în premieră a unui ansamblu de dans a provocat reacția șefului statului


https://www.ipn.md/ro/succesul-in-premiera-a-unui-ansamblu-de-dans-a-7967_1103818.html

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu i-a invitat la Președinție pe dansatorii din Ansamblul „Hecenii”, după succesul din ultima emisiune „Românii au talent”. Tinerii dansatori din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, au trecut direct în semifinala sezonului al 14-lea al vestitei emisiuni din România, transmite IPN.

Președinta Maia Sandu vine cu un mesaj de felicitare și de susținere pentru succesul Ansamblului de jocuri populare „Hecenii” care a ridicat sala în picioare și a stârnit valuri de aplauze. Potrivit ei, acest ansamblu are nevoie de sprijinul autorităților centrale și locale.

„Îndemn Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât acești copiii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare. De asemenea, i-am invitat pe acești tineri minunați, alături de coreograful Dionisie Cobîlaș, la Președinție”, a declarat șefa statului.

Membrii juriului au menționat că este pentru prima dată în istorie când un grup folcloric a primit premiul special Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”, care i-a asigurat accederea în semifinală.

„Este pentru prima oară când un dans popular m-a trecut prin toate stările. M-am bucurat ca un copil văzând câtă energie aveți. Eu sunt o iubitoare de muzică populară și tradiții, dar mi se pare că voi aveți tot pachetul. Folclorul nu o să moară niciodată pentru că văzându-vă pe voi mi se pare că viitorul sună bine. Atâta dăruire nu am văzut în dansurile populare niciodată și atunci știu că este o premieră”, a afirmat unul din membrii juriului, interpreta Andra, înainte de a apăsa butonul prin care Ansamblul „Hecenii” a acces direct în semifinala concursului.