logo

SUA va acorda ajutorul necesar Republicii Moldova după parafarea Acordului de Asociere


https://www.ipn.md/ro/sua-va-acorda-ajutorul-necesar-republicii-moldova-dupa-parafarea-acordului-7965_1009003.html

Statele Unite ale Americii va acorda ajutorul necesar pentru a promova prioritățile Guvernului moldovean după parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Despre aceasta a declarat asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Eric Rubin, care a avut o întrevedere cu prim-ministrul Iurie Leancă, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Eric Rubin a menționat că Statele Unite susțin calea europeană a Republicii Moldova, precum și agenda Guvernului de la Chişinău în perioada pre și post-Vilnius. „SUA susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova. Suntem disponibili să vă oferim suport în dezvoltarea domeniilor sociale și economice", a precizat oficialul de la Washington.

Totodată, au fost abordate subiecte cu privire la reformele din Republica Moldova în domeniul dezvoltării infrastructurii și statului de drept, precum și negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean.

Iurie Leancă și-a exprimat opțiunea pentru intensificarea dialogului bilateral la nivel înalt şi a invitat oficialii din SUA să efectueze o vizită în Republica Moldova.