logo

Studenţi, în vizită la Apă-Canal Chişinău


https://www.ipn.md/ro/studenti-in-vizita-la-apa-canal-chisinau-7967_1004907.html

Un grup de studenţi de la Universitatea Agrară şi de la Universitatea Tehnică au vizitat obiectivele strategice ale furnizorului de apă din capitală, printre care şi Staţia de Tratare a apei din Chişinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat remis de SA „Apă-Canal Chişinău”, studenţii au fost interesaţi de etapele de prelucrare a apei, rolul reagenţilor utilizaţi şi importanţa hipocloritului de sodiu la tratarea apei. Scopul acestei excursii a fost perceperea mai bine a procesului de pompare şi tratare a apei, dar şi tehnologia de stocare şi prelucrare a apei din râul Nistru.

Specialiştii de la ACC le-au explicat studenţilor că majoritatea microorganismelor patogene sunt eliminate prin diferite tehnici de tratare a apei, cum ar fi coagularea, flocularea, decantarea sau filtrarea.

Vizita face parte din proiectul educaţional „Preţuind apa, preţuieşti viaţa”, iniţiat de SA „Apă-Canal Chişinău” în 2012. Proiectul a fost gândit pentru ca tinerii să conştientizeze responsabilitatea pe care o au faţă de resursele de apă potabilă.