logo

Stop Media Ban: Încetați executarea comenzii politice a guvernării


https://www.ipn.md/ro/stop-media-ban-incetati-executarea-comenzii-politice-a-guvernarii-7967_1104927.html

Liudmila Belcencova, președinta organizației „Stop Media Ban”, care are ca activitate declarată protejarea drepturilor jurnaliștilor afectați de acțiunile ilegale ale autorităților, a lansat un apel către membrii Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale să înceteze să execute ordinele politice ale guvernării. Într-o conferință de presă la IPN, Belcencova a avertizat că membrii Consiliului vor trebui să răspundă pentru deciziile pe care le-au luat, subliniind că aceste acțiuni nu vor rămâne fără consecințe.

Ea s-a referit în mod special la decizia din 24 mai prin care mai multe posturi de televiziune au rămas fără licență. Liudmila Belcencova a spus că este deosebit de îngrijorător faptul că posturile TV sunt închise pe baza unor simple suspiciuni, care sunt considerate suficiente pentru a lua măsuri atât de radicale împotriva jurnaliștilor.

Președinta organizației „Stop Media Ban” a chemat toate organizațiile care militează pentru drepturile omului să se implice și să spună dacă consideră argumentată decizia de a suspenda licențele în baza unor presupuneri neprobate.

Ea a mai spus că este revoltător faptul că jurnaliștii care nu fac jocul guvernării sunt numiți „pro-oligarhi” sau „pro-Kremlin” și sunt inventate tot felul de motive pentru a le restricționa activitatea.

Liudmila Belcencova a mai spus că autoritatea de reglementare Consiliul Audiovizualului s-a transformat într-un organ punitiv. Nu face altceva decât să împartă amenzi, în loc să asigure o comunicare eficientă cu mass-media.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.