logo

Stella Jemna a fost numită reprezentant de țară în Western NIS Enterprise Fund


https://www.ipn.md/ro/stella-jemna-a-fost-numita-reprezentant-de-tara-in-7966_1097299.html

Stella Jemna a fost numită în calitate de nou reprezentant de țară pentru Moldova în Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), un fond internațional de investiții. Într-un comunicat de presă al fondului, citat de IPN, se menționează că având „o vastă experiență în managementul proiectelor și cunoașterea profundă a relațiilor guvernamentale, Stella Jemna aduce o bogată experiență organizației”.

În comunicat se arată că Stella Jemna este manager de proiect cu peste 15 ani de experiență în sectoarele media, non-profit și guvernamentale. De-a lungul carierei sale, aceasta a finalizat cu succes mai multe proiecte regionale și internaționale, având abilitățile în implementarea politicilor publice, coordonarea cu diverși donatori ori persoane din spațiul public sau privat.

Stella Jemna a absolvit masteratul în Administrație Publică  la Universitatea din Statul Georgia SUA, unde a fost bursieră Fulbright, cu o specializare în Management și Finanțe. În plus, este certificată în jurnalism occidental la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, având o diplomă de licență în finanțe de la Academia de Studii Economice din Moldova.

„Suntem încântați să îi urăm bun venit Stellei Jemna în echipa noastră în calitate de reprezentant de țară pentru Moldova”, a declarat Jaroslawa Johnson, președinte și CEO WNISEF. „Experiența sa bogată, abilitățile sale excepționale de lider și înțelegerea profundă a contextului local fac din ea candidatul ideal pentru a reprezenta organizația noastră în Moldova. Suntem încrezători că aportul Stelei va contribui foarte mult la eforturile noastre de a stimula creșterea economică și de a crea schimbări pozitive în regiune”.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) este un fond regional de 258 milioane de dolari, cu peste 29 de ani de experiență, ce se ocupă de investiții în companiile mici și mijlocii. WNISEF a fost fondat de către guvernul SUA prin Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).