logo

Ștefan Urîtu, Diana Caraman și Ștefan Gligor și-au expus prioritățile pentru Chișinău la o nouă rundă de dezbateri


https://www.ipn.md/ro/stefan-uritu-diana-caraman-si-stefan-gligor-si-au-8012_1100316.html

Elaborarea planului urbanistic general, protecție socială sporită pentru cetățeni și eradicarea flagelului corupției din Primărie. Sunt prioritățile candidaților la funcția de primar general al Chișinăului, Ștefan Urîtu, Diana Caraman și Ștefan Gligor. În timpul emisiunii de dezbateri „Eu vreau sa fiu primar” de la ProTV Chișinău cei trei candidați s-au întrecut în promisiuni electorale, încercând să-i convingă pe alegători că fiecare dintre ei este cel mai potrivit pentru a prelua șefia municipiului Chișinău, notează IPN.

Ștefan Urîtu, candidatul Partidului „Voința Poporului” spune că prioritățile sale în calitate de primar general al Chișinăului vor viza îmbunătățirea managementului instituțiilor municipale, soluționarea problemei ambuteiajelor prin sincronizarea orelor de muncă a entităților care generează un flux mare de mașini și elaborarea planului urbanistic general.

„Am experiența necesară, am cunoștințele necesare, știu problemele Chișinăului și am echipa împreună cu care vom soluționa aceste probleme. Avem 29 de candidați la funcția de consilier în municipiul Chișinău. Această echipă este capabilă să facă schimbarea necesară, oamenii să vadă că este posibil și un altfel de management. Faptul că nu avem un plan urbanistic înseamnă că este un haos total și oamenii suferă din această cauză. Un proiect pe care Ion Ceban l-a abandonat este elaborarea planului urbanistic general. Un astfel de plan ar soluționa multe probleme din Chișinău”, a spus Ștefan Urîtu.

Candidatul Partidului Comuniștilor la șefia Chișinăului, Diana Caraman, spune că formațiunea sa are experiența necesară pentru a dezvolta orașul, iar prioritățile sale în calitate de primar general vor viza domeniul protecției sociale.

„În calitate de deputat, sunt unul dintre cei mai activi parlamentari. Cea mai importantă componentă a activității mele vizează comunicarea cu oamenii. Programul nostru electoral vine să crească nivelul calității vieții fiecărui cetățean din Chișinău. Sunt convinsă că oamenii au nevoie ca autoritățile să-i asculte, iar eu pot să asigur acest lucru. Dar cel mai important lucru este că eu nu merg la Primărie singură, am în spate o echipă mare și experimentată, partidul care a împlinit 30 de ani de la fondare, partidul care a demonstrat la nivel de stat că este posibil să dezvolți țara și poți să obții încrederea oamenilor. Sunt sigură că și la nivelul municipiului Chișinău putem asigura acest rezultat”, a spus candidatul Diana Caraman.

Potrivit lui Ștefan Gligor, candidat al Partidului Schimbării, corupția blochează dezvoltarea armonioasă a orașului, iar eradicarea acestui fenomen din Primărie și structurile municipale va constitui prioritatea mandatului său.

„Pe parcursul ultimilor ani, am luat o atitudine foarte dură, tranșantă, față de uzurparea puterii, față de toți impostorii și corupții care au acces la putere. Am promovat democrația, am făcut tot posibilul ca să oprim schemele imobiliare. Primăria Chișinău, ca niciodată, are nevoie de un primar care nu este de vânzare, un om integru, care nu se teme de nimeni și nu este șantajabil. Cele mai mari probleme din Chișinău sunt cauzate de corupția endemică din primărie. Asta este misiunea noastră, să eradicăm corupția sistemică din Primărie și asta explică de ce eu sunt cel mai potrivit candidat pentru această misiune”, a spus candidatul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor.

Dezbaterile sunt realizate de postul de televiziune ProTv Chișinău, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, Asociația „Centrul de Investigații Jurnalistice”, publicația online independentă „NewsMaker”, Asociația „Primăria Mea”, Agenția de presă IPN și Portalul „Privesc.eu”.