logo

Spitalul Raional Edineț a fost dotat cu unitate radiologică mobilă grației Germaniei și OIM


https://www.ipn.md/ro/spitalul-raional-edinet-a-fost-dotat-cu-unitate-radiologica-7967_1102856.html

Spitalul Raional Edineț a fost dotat cu unitate radiologică mobilă care facilitează vizualizarea cu precizie a poziționării fragmentelor osoase, ghidează fixarea fracturilor, introducerea șuruburilor și plăcilor în timpul intervențiilor chirurgicale. Directorul instituției medicale, Viorel Cioclea, a precizat că unitatea radiologică mobilă va asigura un diagnostic rapid și precis, sprijinind astfel eforturile medicilor în furnizarea serviciilor medicale de calitate. Echipamentul este instalat în Secția de traumatologie și ortopedie a instituției și este funcțional, primii trei pacienți beneficiind deja de investigațiile necesare, transmite IPN.

Echipamentul reprezintă o donație a Ministerului Federal de Afaceri Externe al Germaniei, în cadrul proiectului „Asistență umanitară și de protecție a persoanelor vulnerabile din Ucraina și din țările învecinate afectate de conflict”. Suma totală a donației este de 140 000 de euro și include două unități radiologice mobile care au fost livrate către spitalele raionale din Edineț și Cahul.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, a declarat că Spitalul Raional Edineț este un spital care va fi fortificat pentru a putea presta servicii de înaltă calitate. Ministerul Sănătății, împreună cu partenerii internaționali, continuă să lucreze împreună pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și pentru asigurarea accesului la servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii țării.

„Ajutorul în domeniul sănătății este foarte important pentru calitatea vieții populației. Când copiii noștri sunt bolnavi sau când copiii noștri trec prin anumite dificultăți, acesta ne afectează și pe noi cu mult mai mult. De aceea, este important să îmbunătățim calitatea sistemului medical pentru a îmbunătăți și calitatea vieții din Republica Moldovaˮ, a menționat coordonatoarea de programe din cadrul Organizației Internaționale pentru Migrație, Vismara Margherita.