logo

Spectacolul „Equus” a luat premiul mare la Gala UNITEM


https://www.ipn.md/ro/spectacolul-equus-a-luat-premiul-mare-la-gala-unitem-7967_1004205.html

Spectacolul „Equus”, jucat de trupa Teatrului Dramatic pentru Tineret „S uliţî roz”, a fost desemnat „Cel mai bun spectacol” în cadrul Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), desfăşurată aseară 25 martie, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Actriţa Teatrului „Mihai Eminescu”, Angela Cioban, a fost premiată pentru „Cel mai bun rol feminin”, iar premiul pentru „Cel mai bun rol masculin” i-a revenit actorului Teatrului „S uliţî roz”, Nikita Volok. Anul acesta au fost oferite 42 de premii, transmite IPN.

Premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic a fost înmânat de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. „Cultura generală, educaţia pe care o avem, în mare parte o datorăm teatrului. Îmi amintesc de acestă sală încă de când aveam 17 ani. Aici am trăit multe spectacole frumoase”, spus şeful statului la ceremonia de premiere

Regizorul spectacolului „Equus”, Iurie Harmelin, profitând de prezenţa oficialilor în sală, a anunţat că Teatrului „S uliţî roz” împlineşte anul acesta 35 de ani de activitate, iar cel mai frumos cadou ar fi un sediu. „Vă rugăm foarte mult. Transferaţi-ne din stradă în casă”, s-a adresat regizorul oficialilor.

Prim-ministrul în exerciţiu, Vlad Filat, a înmânat Premiul pentru excelenţă solistului Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, Mihai Munteanu, actorului şi profesorului Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică” Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, România, Mircea Diaconu. „Este un eveniment care nu doar vine să-i premieze pe cei mai buni, dar şi să scoată în evidenţă oamenii de calitate pe care îi avem destui şi trebuie să-i preţuim ”, a remarcat Vlad Filat.

Premiul „Personalitatea Ţării” a fost acordat actorului de teatru şi cinema, Mihai Volontir. Acest premiu este oferit pentru prima dată la Gala UNITEM. Actorul, regizorul şi umoristul Gheorghe Urschi a primit Premiul pentru întreaga activitate. Gheorghe Urschi şi Mihai Volontir nu au putut fi prezenţi la ceremonie, premiile fiind înmânate membrilor familiei.

„Cea mai bună scenografie” a fost a lui Adrian Suruceanu în spectacolul „My darling Missis Kronky”, la Teatrul de revistă „Ginta Latină“. Pentru „Cele mai frumoase costume” a fost premiată Stela Verebceanu în spectacolul „Frumoasa şi Bestia“, la Teatrul „Luceafărul“. Teatru Licurici a luat premiul pentru „Cel mai bun spectacol pentru copii”.

Gala UNITEM adună an de an artiştii teatrelor profesioniste din întreaga ţară. Evenimentul este organizat în preajma Zilei Mondiale a Teatrului, care va fi marcată joi, 27 martie.