logo

Solicitarea de renumărare a voturilor în circumscripția nr. 4 a fost respinsă


https://www.ipn.md/ro/solicitarea-de-renumarare-a-voturilor-in-circumscriptia-nr-4-a-fost-respinsa-7965_1047452.html

Curtea Constituțională a respins solicitarea candidatului Partidului Democrat, Iurie Urzică, de renumărarea a voturilor exprimate la alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripția uninominală nr. 4 Râșcani, transmite IPN.

Iuire Urzică și-a motivat demersul prin existența unor divergențe între informațiile existente în procesele-verbale ale unor secții de votare. În opinia candidatului, aceste încălcări sunt grave și afectează rezultatele votării și distribuirea mandatelor.

Analizând argumentele invocate și documentele electorale prezentate de către Comisia Electorală Centrală, Curtea Constituțională a respins demersul privind renumărarea voturilor. Potrivit Curții, Iurie Urzică nu a prezentat probe care să demonstreze afectarea rezultatelor votării.

Decizia Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în circumscripția nr. 4 Râșcani, 42,96% din voturi le-a acumulat candidatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Mizdrenco, urmat de candidatul PDM, Iurie Urzică, pentru care au votat 42,34% din alegători. Diferența de voturi este de 170.