logo

Solda militarilor în termen se majorează până la 500 de lei


https://www.ipn.md/ro/solda-militarilor-in-termen-se-majoreaza-pana-la-500-7967_1094185.html

Din 1 ianuarie, solda militarilor în termen ai Armatei Naționale va fi majorată de la 150 la 500 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de Guvern, transmite IPN.

De asemenea, potrivit documentului, militarilor în termen eliberați din serviciu li se va achita o indemnizație unică în mărime de trei solde bănești, ceea ce constituie 1500 de lei, iar dacă aceștia fac parte din rândurile copiilor orfani sau râmași fără tutela părinților – în mărime de cinci solde bănești – 2500 de lei.

Proiectul mai stipulează că soldații în termen încorporați în Forțele de Menținere a Păcii din zona de securitate vor primi o soldă bănească în mărime de 600 de lei, indiferent de funcția deținută în contingent. Totodată, militarilor în termen și militarilor cu termen redus numiți prin ordin în funcții de conducere li se majorează solda bănească pentru perioada de exercitare a acestor funcții. Pentru comandanții de grupă solda va crește cu 10%, iar pentru locțiitorii comandanților de pluton – cu 15%.

Proiectul de hotărâre mai prevede creșterea indemnizației lunare a persoanelor chemate la cantonamente cu până la 500 de lei.