logo

Șoferul care a supraviețuit în accidentul de lângă Codreanca a fost reținut


https://www.ipn.md/ro/soferul-care-a-supravietuit-in-accidentul-de-langa-codreanca-7967_1106433.html

Șoferul care a supraviețuit în accidentul rutier de lângă satul Codreanca, raionul Strășeni, în urma căruia au murit carbonizați cinci oameni, a fost reținut. Tânărul este internat la Spitalul Raional Strășeni, sub paza polițiștilor. Acesta se află în stare conștientă, dar deocamdată nu a fost audiat.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Strășeni, Mariana Didenco, a declarat pentru IPN că tânărului i-au fost prelevate probe biologice de sânge, pentru a vedea dacă era băut în momentul comiterii accidentului, iar un certificat constatator urmează să ajungă la poliție.

Medicul-traumatolog în Secția chirurgie generală a Spitalului Raional Strășeni, Anatol Avram, a precizat pentru IPN că pacientul a fost internat în stare gravă. „După investigațiile clinice și radiologice s-a confirmat diagnosticul de politraumatismˮ, a precizat medicul. Acum tânărul se află în Secția chirurgie generală, sub pază. Este stabil, în afara oricărui pericol, are un comportament adecvat și răspunde la întrebări.

În urma accidentului, la spital au ajuns și cinci copii scoși din cele două mașini care au luat foc. Purtătorul de cuvânt la Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a precizat pentru IPN că trei dintre ei sunt în continuare în stare gravă, în Secția reanimare, unde vor rămâne cel puțin încă două zile. Alți doi copii își continuă tratamentul în Secția ortopedie.

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 10 august. Preliminar s-a stabilit că unul dintre șoferi nu s-ar fi asigurat și, efectuând manevra de depășire peste linia continuă, mașina s-a tamponat frontal cu automobilul ce se deplasa din sens opus. În una din cele două mașini cuprinse de flăcări, cea de marca Mitsubishi, și-a găsit sfârșitul o adolescentă de 17 ani și o femeie de 56 de ani. În cea de-a doua mașină, Opel, au murit șoferul și două pasagere, o femeie de 32 de ani și alta de 54 de ani. Până să ajungă salvatorii, trecătorii au reușit să scoată din cele două mașini cinci copii, de 6, 7 și 13 ani, din Mitsubishi, și de un an și 9 ani, din Opel.