logo

Șoferul beat care a accidentat o biciclistă la Hagimus, condamnat la închisoare


https://www.ipn.md/ro/soferul-beat-care-a-accidentat-o-biciclista-la-hagimus-condamnat-7967_1048243.html

Șoferul care, la finele anului 2016, fiind beat la volan, a accidentat mortal o biciclistă și a părăsit locul accidentului rutier, a fost condamnat la nouă ani de închisoare. De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de cinci ani. Inculpatul a fost luat sub strajă chiar din sala de judecată, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că tragedia s-a produs în seara zilei de 20 decembrie 2016, pe traseul central din satul Hagimus, raionul Căușeni.

După impact, șoferul a părăsit locul accidentului, lăsând victima să zacă în șanțul de lângă drum. Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit de către fiul acesteia, care își căuta mama, care nu răspundea la telefon. Femeia avea 54 de ani și era vânzătoare la magazinul din sat. În acea seară ea se îndrepta spre casă după ce își încheiase ziua de muncă.

La scurt timp, conducătorul auto a fost reținut la domiciliul său, pe mașina acestuia fiind depistate urme de sânge. Acesta are 32 de ani și a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru comiterea unui jaf.

Pe lângă închisoare, inculpatul urmează să achite în folosul succesorului părții vătămate suma de 110 mii de lei pentru prejudiciul moral și material cauzat, precum și 1600 lei cheltuieli de judecată.

Sentința este cu drept de atac în instanța de apel.