logo

Societatea este îndemnată să nu cadă pradă influenţei forţelor extremiste


https://www.ipn.md/ro/societatea-este-indemnata-sa-nu-cada-prada-influentei-fortelor-extremiste-7965_1016777.html

Membrii Consiliului Suprem de Securitate au menţionat, în şedinţa de luni, 24 noiembrie, necesitatea informării populaţiei privind capacitatea instituţiilor statului de a asigura buna desfăşurare a scrutinului parlamentar şi a ordinii de drept în perioada electorală. De asemenea, societatea a fost îndemnat să nu se lase influenţată de eventualele provocări din partea unor forţe extremiste, transmite IPN.

Organelor securităţii statului le-a fost trasată sarcina de a întreprinde toate măsurile legale pentru a asigura ordinea de drept şi a contracara orice tip de acţiuni destabilizatoare, atât în preajma alegerilor, cât şi în perioada postelectorală. Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, a comunicat presei după şedinţă că toate instituţiile abilitate au primit recomandări pentru a asigura ordinea publică în timpul alegerilor.

Vlad Ţurcanu a precizat că există informaţii care vizează inclusiv concurenţi electorali şi persoane publice că ar pregăti destabilizări şi eventuale provocări. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui nu a dat nume, dar a spus că aceştia nu acţionează în interesul Republicii Moldova, încercând să aducă pe agenda publică informaţii false şi de natură să manipuleze cetăţenii.

Vlad Ţurcanu a menţionat că în prezent în Moldova nu sunt situaţii care ar putea genera panică.