logo

Socialiştii susţin apelul PCRM privind demiterea actualei guvernări


https://www.ipn.md/ro/socialistii-sustin-apelul-pcrm-privind-demiterea-actualei-guvernari-7965_1008553.html

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova anunţă susţinerea apelului PCRM privind demiterea actualei guvernări. „Suntem gata să răspundem pozitiv apelului preşedintelui PCRM Vladimir Voronin de a crea un front comun în campania politică împotriva alianţei de guvernare”, a declarat Igor Dodon, liderul socialiştilor din Moldova, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

„Suntem gata să discutăm o agendă politică comună cu comuniştii, dacă Voronin este sincer în apelul şi intenţiile sale. Trebuie să lăsăm ambiţiile şi frustrările personale, deoarece interesul statului este mai presus ca orice. Important este să nu pierdem ţara”, a spus Igor Dodon.

Dodon a mai menţionat că joi, 17 octombrie, pentru prima dată în ultimii doi ani, după discutarea moţiunii de cenzură în Parlament, a avut loc avut primul schimb de opinii pozitiv cu liderul comuniştilor. În acelaşi timp, el a ţinut să precizeze că acest fapt nu vorbeşte de o mare împăcare cu PCRM şi, deocamdată, nu operează cu asemenea noţiuni.

Dodon a mai spus că este necesar ca partidele de stânga să se alieze şi să formeze o  coaliţie de guvernare. Dacă mesajul luiVladimir Voronin este unul sincer, atunci este un început bun din partea comuniştilor în atingerea acestui scop final.

Dodon a mai spus că socialiştii vor susţine mâine, 22 octombrie, în şedinţa plenară a parlamentului, moţiunea de cenzură împotriva actualei guvernări. Susţinem orice acţiune care ar permite demiterea actualei guvernări, a spus Dodon.

Solicitat de IPN, Artur Reşetnicov, deputat PCRM, a salutat gestul de solidarizare a socialiştilor , menţionând că apelul PCRM a fost adresat tuturor forţelor politice din Moldova. „Noi, comuniştii am declarat că toţi cei care nu sunt împotriva noastră, sunt împreună cu noi. Prin acest apel am apelat la bunul simţ al partidelor politice, indiferent de ideologia şi culoarea lor”, a spus el.  În acest Reşetnicov a folosit zicala ”nu contează culoarea pisicii, important este ca ea să prindă şoareci”.