logo

SIS a luat act de tentativele de corupere a aleşilor poporului


https://www.ipn.md/ro/sis-a-luat-act-de-tentativele-de-corupere-a-alesilor-7965_1010951.html

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) anunţă că a luat act de informaţia de săptămână trecută, potrivit căreia anumite persoane au întreprins acţiuni de corupere a unor deputaţi, cu propuneri să părăsească fracţiunile parlamentare din care fac parte şi să adere la o nouă forţă politică de perspectivă, transmite IPN.

SIS precizează, într-un comunicat de presă că, în limita competenţelor, a iniţiat măsuri menite să descopere, prevină şi să combată posibila corupţie care ar submina securitatea statului.

Parlamentara Valentina Stratan, din fracţiunea PDM, anunţa, săptămâna trecută, pe o reţea de socializare, că a fost contactată de o persoană care i-a spus că în Parlament se va forma o nouă fracţiune, din deputaţi ieşiţi din PLDM, PDM şi PLR. Persoana respectivă i-a propus să se alăture respectivului proiect. Valentina Stratan menţiona în mesajul său că nu este prima data când aude despre aceasta.

Ulterior, în declaraţii pentru presă, mai mulţi deputaţi, printre care liderul PDM,   Marian Lupu, şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, au confirmat că sunt la curent despre acest fel de tentative. Ei au adăugat că se încearcă să fie zădărnicită semnarea şi, ulterior, ratificarea Acordului de Asociere cu UE.