logo

Silvia Radu va candida la alegerile locale noi din capitală, opinie


https://www.ipn.md/ro/silvia-radu-va-candida-la-alegerile-locale-noi-din-capitala-7965_1041017.html

Actualul primar interimar, Silvia Radu, va candida la alegerile locale noi din municipiul Chișinău. Acest lucru este evident. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Analistul Corneliu Ciurea consideră că cel mai probabil Silvia Radu își va înainta candidatura la alegerile locale noi. Potrivit lui, Silvia Radu se va poziționa ca un candidat independent și va fi susținută de câteva forțe politice. „În acest caz, vor juca un rol important calitățile ei manageriale. Chiar și concurenții politici vorbesc cu respect despre ea, ceea ce înseamnă că într-o oarecare măsură calitățile ei manageriale sunt recunoscute. Singura pretenție este față de susținerea politică”, este de părere Corneliu Ciurea.

Politologul Boris Șapovalov consideră că actualul primar interimar Silvia Radu va apărea oficial în calitate de candidat la alegerile noi în Chișinău în ultimele zile de înaintare a documentelor la Comisia Electorală Centrală, pentru a putea folosi resursa administrativă pe care o deține, spre deosebire de alți candidații înregistrați în cursă. „Ea poate influența direct structurile subordonate Primăriei”, spune politologul. Potrivit lui, având în vedere ce televiziuni o promovează actualmente pe Silvia Radu, dispar automat toate întrebările referitor la independența actualului primar interimar.

Alegerile locale noi din municipiul Chișinău vor avea loc pe 20 mai.