logo

Silvia Radu: Ţara are oportunitatea să aleagă un preşedinte care să-i reprezinte pe toţi


https://www.ipn.md/ro/silvia-radu-tara-are-oportunitatea-sa-aleaga-un-presedinte-care-7965_1030369.html

Astăzi Republica Moldova este la răscruce de drum şi are oportunitatea să aleagă un preşedinte care să-i reprezinte pe toţi. De această părere este Silvia Radu, candidată independentă la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Declaraţiile au fost făcute la dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?”, organizate de Agenţia de presă IPN.

„Ţara are nevoie de un preşedinte independent, integru. Nu trebuie să fim divizaţi pe dreapta sau pe stânga, pe etnii, în funcţie de limba pe care o vorbim. Trebuie să ne consolidăm, niciun cetăţean nu trebuie lăsat în afara procesului de coeziune. Republica Moldova trebuie să fie un stat care să lucreze în favoarea cetăţenilor”, a opinat candidata.

Silvia Radu a promis că va fi o preşedintă care să muncească în interesul ţării, ca să impulsioneze dezvoltarea economică, va pleda ca instituţiile statului să fie conduse de persoane independente şi integre, care să nu reprezinte un partid sau un grup de interese, ci doar pe cetăţenii, deoarece salariile lor se creează din contribuţiile cetăţenilor. Candidata promite că va crea un consiliu economic, unde va discuta cu oamenii de afaceri despre problemele din domeniu.

Silvia Radu îşi propune să creeze şi un consiliu suprem civic sau social,  din care vor face parte reprezentanţi ai cetăţenilor şi factori de decizie pentru a găsi soluţii la problemele sociale.

Dezbaterile publice electorale cu tema: „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?” fac parte dintr-o serie de dezbateri cu participarea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Acestea au fost ediţia a 65-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat de Agenţia IPN cu sprijinul Fundaţiei germane Hanns Seidel.