logo

Și anul acesta pe strada 31 august va fi organizat Târgul de Crăciun


https://www.ipn.md/ro/si-anul-acesta-pe-strada-31-august-va-fi-organizat-targul-de-craciun-7967_1045205.html

Și anul acesta, pe strada 31 august din capitală, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin, va fi amenajat Târgul de Crăciun. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 8 noiembrie, alocarea a opt milioane de lei pentru organizare.

Pavel Filip a menționat că anul precedent, prin organizarea Târgului de Crăciun, Chișinăul a fost adus în rândul capitalelor europene, iar de atmosfera creată s-au bucurat toți cetățenii, inclusiv peste cinci mii de copii care au avut acces gratuit la distracții. „Vestea bună e că anul acesta Târgul de Crăciun revine. Eu cred că dincolo de toate problemele cu care ne confruntăm încă în Republica Moldova și efortul pe care îl depunem pentru soluționarea acestora, trebuie să ne învățăm și să ne odihnim ca în Europa. Am toată certitudinea că organizatorii ne vor oferi și anul acesta clipe frumoase”, a spus prim-ministrul.

Astfel, în perioada 15 decembrie-15 ianuarie, locuitorii țării se vor bucura de un amplu program artistic și de mai multe evenimente organizate pentru al doilea an consecutiv, la Chișinău. Ca și anul trecut, copiii din centre de plasament, din familii social-vulnerabile, dar și din stânga Nistrului vor avea posibilitatea să viziteze Târgul de Crăciun cu sprijinul Guvernului.

Potrivit datelor Guvernului, Târgul de Crăciun din anul trecut a înregistrat peste un milion de vizite (intrări).