logo

Sheriff Tiraspol a învins-o pe HŠK Zrinjski Mostar


https://www.ipn.md/ro/sheriff-tiraspol-a-invins-o-pe-hsk-zrinjski-mostar-7967_1091021.html

Sheriff Tiraspol a învins-o pe echipa din Bosnia și Herțegovina, HŠK Zrinjski Mostar, cu scorul 1-0. Formația antrenată de specialistul croat Stjepan Tomas s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, se menționează într-un comunicat de presă al Federației Moldovenești de Fotbal, citat de IPN.

Membrul echipei din Bosnia și Herțegovina Igor Savic a deschis scorul în minutul 22 cu un autogol. Cartonașe galbene au primit câte doi fotbaliști din ambele echipe. iko Jankovic (74).

Campioana Moldovei va juca cu câștigătoarea meciului Maribor (Slovenia) - Shakhtyor Soligorsk (Belarus). Partida tur va avea loc în deplasare pe 19/20 iulie, iar returul este programat peste o săptămână la Chișinău.

Meciul retur cu echipa Zrinjski Bosnia și Herțegovina din primul tur preliminar a fost jucat în data de 12 iulie, pe stadionul Zimbru din Chișinău. Anterior, Comitetul Executiv al Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal a anunțat că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA din cauza escaladării conflictului militar care a culminat cu invadarea teritoriului ucrainean de către armata rusă. La sfârșitul lunii iunie, s-a constatat că arena din capitală respectă toate reglementările UEFA aplicabile pentru meciurile de acasă ale tiraspolenilor în competițiile intercluburi UEFA.

În regiunea transnistreană staționează ilegal trupe militare ale Federației Ruse, contrar voinței Republicii Moldova.