logo

Sezonul de încălzire în grădinițe poate fi pornit


https://www.ipn.md/ro/sezonul-de-incalzire-in-gradinite-poate-fi-pornit-7967_1092808.html

Autoritățile iau în considerare necesitatea de a porni caloriferele în grădinițe. Decizia se va lua după ce directorii vor oferi date actualizate despre temperatura în încăperi. Săptămână trecută au fost înregistrate între 15 și 18 grade, iar regulamentul prevede că poate fi pornită căldura daca temperatura scade de 18 grade, transmite IPN.

Andrei Pavaloi, șeful Direcției generale educație, tineret și sport, a menționat la ședința online a serviciilor municipale că vremea s-a răcit și temperatura în instituțiile de educație timpurie ar putea fi mai mică comparativ cu săptămâna precedentă. Managerii urmează să ofere date actualizate, după care se va lua o decizie.  

Vasile Leu, directorul Termoelectrica, a precizat că întreprinderea este pregătită din punct de vedere tehnic să conecteze la agentul termic gradinițile, școlile și alte instituții sociale din Chișinău. La momentul de față energia termică este furnizată pentru prepararea apei calde menajere, inclusiv pentru 132 de grădinițe. În calitate de combustibilul este utilizată atât păcura, cât și gazele naturale.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat zilele trecute că în orele nocturne și ale dimineții la suprafața solului și izolat în aer se prevăd înghețuri.