De astăzi şi până pe 28 februarie, este permis vânatul de vulpi. Până pe 18 octombrie pot fi vânaţi porumbeii, iar până pe 14 octombrie este permis vânatul de prepeliţe, transmite IPN.
În fondurile gestionate de Societatea Vânătorilor şi Pescarilor vânătoarea este permisă în zilele de sâmbătă şi duminică, iar în fondul forestier arendat – pe tot parcursul săptămânii. Este interzisă vânarea în cadrul ariilor naturale protejate de stat, precum şi în zona de hotar pe o distanţă de 500 de metri de la linia de frontieră. Vânatul se practică în baza permiselor speciale, eliberate de subdiviziunile teritoriale, individual pentru fiecare participant, cu respectarea strictă a hotarelor terenurilor indicate în permise.
La vulpi cota de recoltare este nelimitată. În ceea ce ţine de vânatul porumbeilor, un vânător are dreptul sa vâneze 15 exemplare într-o zi. Totodată, se interzice împuşcarea porumbeilor pe liniile de telecomunicaţii, acoperişuri şi în locurile de depozitare a cerealelor.
Vânătoarea la prepeliţe va fi efectuată individual sau în grup de până la 3 vânători la un câine de rasă brac, retriever sau spaniel, înregistrat la Societatea Vânătorilor şi Pescarilor din Republica Moldova, care eliberează şi un paşaport pentru câinele de vânătoare.
Pentru vânătoarea fără autorizaţie, fără carnet de vânător sau fără autorizaţie de deţinere, portarmă şi de folosire a armei de vânătoare, depăşirea normelor stabilite de recoltare a vânatului, precum şi vânătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie, folosirea armelor, uneltelor şi metodelor interzise , se prevede amendă de la 1000 la 2000 de lei aplicată persoanelor fizice, sau de la 4000 la 8000 de lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.