logo

Sesiunea parlamentară de primăvară-vară s-a încheiat


https://www.ipn.md/ro/sesiunea-parlamentara-de-primavara-vara-s-a-incheiat-7965_1035880.html

Sesiunea parlamentară de primăvară-vară s-a încheiat ieri seara, 21 iulie, şi nu pe 31 iulie, aşa cum se anunţase anterior. Şi de această dată deputaţii au renunţat la practica discursurilor la sfârşit de sesiune. Singurul care a avut luare de cuvânt a fost preşedintele Parlamentului Andrian Candu, transmite IPN.

Andrian Candu a declarat că sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului a pus baza schimbării clasei politice din Republica Moldova. De asemenea, au fost promovate pachete de legi care vin să consolideze eforturile autorităţilor pentru dezvoltarea economiei naţionale.

„Vom continua parcursul european al țării cu aceеași determinare pentru că Moldova merită să devină membră a UE într-o zi. Rămânem fermi pe poziția că locul Moldovei este în familia europeană, iar efortul pe care îl întreprindem zilnic, fiecare din noi, va transforma statul într-o țară în care oamenii vor crede și unde vor vrea să trăiască”, a declarat Andrian Candu.

Pe 20 și 21 iulie, deputații au examinat mai multe proiecte de legi preconizate spre examinare în respectiva sesiune, între care modificarea Codului Electoral, a Codului Muncii, reforma Guvernului etc. Din 4 septembrie, deputații vor reveni la activitatea lor în comisii şi fracțiuni. Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă ar urma să aibă loc în luna octombrie.