logo

Serviciul Hidrometeorologic anunţă risc de inundaţii locale


https://www.ipn.md/ro/serviciul-hidrometeorologic-anunta-risc-de-inundatii-locale-7967_1027595.html

Specialiştii Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunţat că precipitaţiile puternice din ultima perioadă au contribuit semnificativ la creşterea nivelului de apă în lacuri şi râuri. Totodată, şi pentru zilele următoare sunt prognozate ploi, fapt ce va genera o creştere a nivelului apei cu 0,3-1,7 metri pe râurile mici. Pe alocuri sunt riscuri de formare a scurgerii intensive pe pantă şi inundaţii locale.

Solicitat de IPN, şeful Centrului Prognoze Meteorologice, Ghennadii Roşca, a menţionat că gradul de precipitaţii, care au căzut în ultimul timp, este specific acestei perioade a anului. Potrivit lui, anul trecut această perioadă s-a caracterizat prin precipitaţii reduse, fiind înregistrată secetă.

Pentru astăzi, 2 iunie, meteorologii prognozează vreme instabilă cu precipitaţii de scurtă durată cu grindină măruntă şi averse puternice. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă că maxima zilei de astăzi va fi de +23 de grade Celsius în sudul ţării.

Pentru următoarele zile, sunt prognozate ploi însoţite de descărcări electrice şi temperaturi situate între +20 şi +25 de grade Celsius ziua, şi +12 şi+16 pe parcursul nopţii. Duminică vremea se va încălzi până la +28 de grade Celsius.