logo

Servicii de termoficare mai fiabile pentru circa 75 de mii de consumatori din Chișinău


https://www.ipn.md/ro/servicii-de-termoficare-mai-fiabile-pentru-circa-75-de-7967_1083792.html

Termoelectrica reabilitează capital circa 900 de metri de conducte termice primare, DN 800 mm, din str. Meșterul Manole. Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, asta va permite îmbunătățirea serviciilor de termoficare pentru circa 75 de mii de consumatori din sectoarele Ciocana și Râșcani și reducerea pierderilor de energie termică din rețea, transmite IPN.

În primele două etape au fost înlocuite circa 500 de metri de conducte termice, iar în cea de-a treia etapă urmează să fie montate alte circa 400 de metri de conducte termice. Pentru a beneficia de apă caldă pe toată perioada lucrărilor, aproape 80 de blocuri locative din regiune au fost conectate provizoriu prin altă schemă tehnologică.

Directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni, precizează că investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate pentru Termoelectrica. În acest an sunt desfășurate lucrări de reparație capitală a circa 13 km de conducte termice, va fi îmbunătățită substanțial eficiența sistemului și calitatea serviciilor prestate.

Modernizarea respectivă face parte din planul de investiții al Termoelectrica pentru anul 2021, aprobat de ANRE, și va fi finalizată până la începutul lunii septembrie.