logo

Sergiu Litvinenco: Nu discut și nu am discutat niciodată cu judecătorul Nicolae Roșca


https://www.ipn.md/ro/sergiu-litvinenco-nu-discut-si-nu-am-discutat-niciodata-7965_1081283.html

„Nu discut și nu am discutat niciodată cu judecătorul Nicolae Roșca din momentul intrării în exercițiul funcției”. O spune deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco. Reacția vine după ce deputatul socialist Vasile Bolea a declarat că există semnale că, pe parcursul ultimului an, Litvinenco are întrevederi periodice cu judecătorul constituțional, la care ar discuta agenda Curții Constituționale, transmite IPN.

„M-am văzut accidental, așa cum m-am văzut cu multe alte persoane, cu domnul Roșca la inaugurarea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și la două înmormântări – a domnului Cataranciuc și a domnului Cotorobai. Respect independența judecătorilor Curții Constituționale și deciziile acestei instituții. Anume independența Curții Constituționale reprezintă puterea ei în fața uzurpatorilor. Acest lucru Vasile Bolea nicidecum nu-l poate înțelege”, menționează Sergiu Litvinenco într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul PAS a mai spus că îl va da în judecată pe Vasile Bolea pentru calomnie.

Socialistul Vasile Bolea a declarat astăzi că, în urma semnalelor cu privire la pretinsele întrevederi ale deputatului PAS cu Nicolae Roșca va depune interpelări la Procuratură, la Serviciul de Informații și Securitate și la Ministerul Afacerilor Interne.