logo

Sediul Departamentului mentenanță al „Apă-Canal Chişinău” a fost spart


https://www.ipn.md/ro/sediul-departamentului-mentenanta-al-apa-canal-chisinau-a-fost-spart-7967_1041253.html

Sediul Departamentului mentenanță din cadrul SA „Apă-Canal Chișinău”a fost spart și vandalizat pe parcursul nopții trecute, de vineri spre sâmbătă. Furnizorul de apă menţionează că din primele informații se cunoaște că au fost sparte ușile a cinci birouri, iar obiecte de preț nu au fost sustrase, transmite IPN.

ACC precizează într-un comunicat de presă că din imaginile video se vede că drept suspecți sunt doi bărbați cu vârstă medie. Dat fiind faptul că a fost forțată ușa din spatele sediului, paznicii spun că nu au auzit nici un zgomot.

„Am avut oaspeți. Sperăm ca organele competente să elucideze cazul. Paradoxal este faptul că nu au fost luate careva lucruri de preț. Probabil pentru unii de preț mare sunt doar anumite acte din birourile respective. Nu ne sperie acest incident. În prezent  angajații verifică dacă sunt la loc toate actele”, a declarat Veronica Herța. director general al SA „Apă-Canal Chișinău”.

Primii care au depistat incidentul au fost angajații ajunși la muncă în această dimineață. Potrivit lor, a fost forțată ușa de rezervă care se află în spatele clădirii. Astfel, făptașii au pătruns în interiorul clădirii, reușind să intre în cinci birouri. La fața locului au fost chemați oamenii legii care au verificat clădirea. Polițiștii urmează să verifice imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în preajmă, pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Potrivit furnizorului de apă, în ultimii ani asemenea cazuri nu s-au înregistrat. Un caz similar a fost în anii 1990.