logo

Ședința la care se examinează constituționalitatea PPȘor, întreruptă până pe 12 iunie


https://www.ipn.md/ro/sedinta-la-care-se-examineaza-constitutionalitatea-ppsor-intrerupta-pana-7965_1096975.html

Ședința Curții Constituționale, la care se examinează constituționalitatea Partidului politic Șor, a fost întreruptă până pe data de 12 iunie. Anunțul a fost făcut de către președintele Curții, Nicolae Roșca, transmite IPN.

Materialele cauzei au fost aduse la cunoștința părților. „Plenul Curții anunță întrerupere până la data de 12 iunie 2023, ora 10.00, pentru pregătirea și prezentarea pledoariilor în fața Curții Constituționale”, a declarat Nicolae Roșca.

Curtea Constituțională a început pe 10 mai examinarea sesizării Guvernului prin care a solicitat verificarea constituționalității Partidului politic Șor. Pe parcursul acestei perioade, părțile și-au prezentat pozițiile și și-au adresat întrebări. Potrivit reprezentanților Guvernului, există argumente că formațiunea a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova. Reprezentanții partidului politic au respins acuzațiile, declarând că este vorba despre presiuni exercitate din partea guvernării. Timp de mai multe zile, în fața Curții Constituționale s-au adunat simpatizanții și membrii Partidului Șor. Indiferent de decizia Curții Constituționale, manifestanții au spus că vor rămâne membri ai Partidului politic Șor.