logo

Sechestru pe maşină pentru datorii la termificare


https://www.ipn.md/ro/sechestru-pe-masina-pentru-datorii-la-termificare-7967_1007100.html

Executorii judecătoreşti au aplicat sechestru asupra unui automobil aflat în proprietatea unui consumator cu datorii la termificare. Proprietarul unităţii de transport a acumulat pentru consumul de energie termică o datorie de peste 12 mii de lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Termocom”, executorul judecătoresc a aplicat sechestru şi a ridicat automobilul, transportându-l spre păstrare la creditor, unde a şi fost sigilat. Datornicului i s-a acordat un termen de 7 zile pentru achitarea sumei debitoare. În caz contrar, automobilul va fi transmis spre comercializare prin intermediul unui magazin de comision. După comercializarea unităţii de transport şi încasarea sumei datorate pentru consumul de energie termică, precum şi cheltuielile aferente, datornicului i se va restitui restul prin intermediul executorului judecătoresc.

De asemenea, unui alt datornic, cu o restanţă pentru energia termică consumată de circa 6 mii de lei, executorul judecătoresc i-a ridicat plăcuţele de înmatriculare şi paşaportul tehnic al automobilului. Debitorului i s-a acordat termen de achitare de 7 zile. În cazul neachitării datoriei în termenul acordat de executorul judecătoresc, automobilul urmează a fi ridicat şi transmis spre păstrare creditorului, cu ulterioara comercializare prin intermediul unui magazin de comision.

ambii datornici şi-au declarat intenţia de a achita plăţile restante în timpul acordat şi a reintra în drepturi asupra bunurilor sechestrate.