logo

Sechestru pe maşină pentru datorii la termificare


https://www.ipn.md/ro/sechestru-pe-masina-pentru-datorii-la-termificare-7967_1006669.html

Executorii judecătoreşti au aplicat sechestru asupra unui automobil aflat în proprietatea unui consumator cu datorii la termificare. Datoria acestuia faţă de furnizorul de agent termic constituie 36 de mii de lei. Proprietarul maşinii a promis că va achita integral datoria timp de trei zile, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Termocom”, executorii judecătoreşti au lăsat maşina proprietarului, dar i-au ridicat numerele de înmatriculare şi paşaportul tehnic.  În cazul neachitării datoriei în termenul anunţat, automobilul urmează a fi ridicat şi transmis spre păstrare furnizorului de agent termic, ca mai apoi să fie vândut prin intermediul unui magazin de comision.

SA „Termocom” precizează că, potrivit informaţiilor parvenite de la executori, 75 de automobile ale consumatorilor cu restanţe pentru energia termică sunt date în urmărire, iar 38 au fost deja identificate şi urmează să fie aplicate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare. Furnizorul de căldură face apel la disciplinarea financiară a consumatorilor şi recomandă evitarea măsurilor precum acţionarea în judecată, executarea silită, care presupun cheltuieli suplimentare suportate de debitori.

Plăţile pentru termificare pot fi efectuate în filialele băncilor comerciale, în oficiile poştale, terminalele de plăţi electronice şi în centrul comercial al SA „Termocom” (str. T. Vladimirescu, 6).