logo

Se ieftinește lumina


https://www.ipn.md/ro/se-ieftineste-lumina-7966_1098029.html

Consumatorii vor achita mai puțin pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat o micșorare a tarifului cu circa 40 de bani/kWh pentru consumatorii casnici deserviți de „Premier Energy” și de SA „FEE Nord”. Noile tarife intră în vigoarea la data publicării în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Aprobarea noilor tarife vine ca urmare a demersurilor depuse de furnizori. „Premier Energy” a solicitat un tarif de 269 de bani/kWh pentru consumatorilor finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune – consumatorii casnici. ANRE a aprobat un tarif de 257 de bani/kWh, față de 299 de bani/kWh cum este acum.

Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de înaltă tensiune a fost aprobat un tarif de 190 bani/kWh, iar pentru consumatorii cu instalațiile racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune – 208 bani/kWh.

SA „FEE Nord” a solicitat un tarif de 337 de bani/kWh. Însă ANRE a aprobat 320 de bani/kWh, comparativ cu cel actual de 358 de bani/kWh. Tarifele se referă la consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

Pentru consumatorii finali, ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune a fost stabilit tariful de 230 de bani/kWh.

Tarifele în vigoare au fost aprobate de către ANRE în luna aprilie 2023.