logo

Se ieftinesc serviciile de roaming dintre Republica Moldova și România


https://www.ipn.md/ro/se-ieftinesc-serviciile-de-roaming-dintre-republica-moldova-si-7967_1087777.html

Tarifele pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova vor scădea de cel puțin zece ori, iar pentru apelurile primite în roaming în România din Republica Moldova nu va fi perceput tarif. Totodată, tarifele pentru serviciile internet utilizat în roaming în România vor scădea de cel puțin cinci ori. Acordul în acest sens dintre guvernele celor două state a fost semnat vineri la Chișinău, după ședința comună a celor două cabinete de miniștri, transmite IPN.

Documentul a fost semnat de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și Marcel Boloș, ministrul român al cercetării, inovării și digitalizării.

În funcție de pachetele de care beneficiază abonații din Republica Moldova, diminuarea tarifelor poate fi și mai mare. Documentul prevede reducerea tarifelor în termen de cel mult trei luni de la data intrării în vigoare a Acordului.

România reprezintă principala țară în care utilizatorii moldoveni consumă servicii de roaming, aproximativ de două ori mai mult decât volumul de roaming în Ucraina, cea de-a doua după importanță destinație pentru servicii de roaming. În rețelele din România, de către utilizatorii din Republica Moldova, sunt consumate aproximativ jumătate din toate serviciile de roaming consumate în cadrul călătoriilor în Uniunea Europeană.