logo

Se comit atacuri criminale de preluare a afacerilor lui Vitalie Perciun, avocat


https://www.ipn.md/ro/se-comit-atacuri-criminale-de-preluare-a-afacerilor-lui-7967_1090361.html

Omul de afaceri Vitalie Perciun este victima unui atac raider prin care se încearcă să-i fie preluate afacerile, iar aceste atacuri criminale au loc cu concursul organelor de drept și al persoanelor interlope. Declarația aparține avocatei Oxana Eșanu, care reprezintă interesele omului de afaceri.

Într-o conferință de presă la IPN, Oxana Eșanu a declarat că în mass-media au fost distribuite mai multe informații false referitoare la reținerea lui Vitalie Perciun. S-a scris că reținerea este rezultatul unei cauze penale de spălare a banilor, ceea ce nu este adevărat, afirmă avocata. Totodată, în cadrul unei emisiuni online s-a declarat că omul de afaceri ar fi fost reținut pentru estorcare de bani, escrocherie și șantaj. Autorul acestei emisiuni a profitat de faptul că Perciun este reținut și a încercat să manipuleze opinia publică, a adăugat  Oxana Eșanu.

„În față dețin ordonanța de reținere a persoanei, care este eliberată de comisarul Valerii Țurcanu. Acest comisar este colaborator al Direcției generale urmărire penală a IGP. Motivul acestei ordonanțe de reținere este articolul 191, alineatul 5, și în niciun caz cel declarat de către domnul Rizea sau de către domnul Ungureanu pe canalul 112”, afirmă Oxana Eșanu.

Avocata susține că cel care conduce urmărirea penală țintește o răfuială personală față de omul de afaceri și, având acces la dosar, a oferit unui interlop date despre conturile bancare ale lui Vitalie Perciun.

Apărătoarea a menționat că Vitalie Perciun a fost audiat în calitate de bănuit și în timpul acestui proces au fost prezentate probe că bunurile care fac obiectul cercetărilor au fost procurate din banii lui Perciun. Este vorba despre un bun imobil al companiei, fondatorul căruia este Vitalie Perciun. Însă, persoane interpuse, care au transferat doar 33 de lei după ce a fost înstrăinat bunul, pretind acum, în cadrul acestei cauze penale, prejudicii în valoare de zece milioane de lei.

„Văzând aceste date bancare, dumnealui a refuzat să le administreze ca probatoriu la declarațiile bănuitului. Văzând destinația plăților că bunul a fost procurat exclusiv din mijloacele financiare ale clientului meu, la fel a refuzat să le administreze. În aceste circumstanțe am fost nevoiți să înregistrăm retragerea procesului penal din gestiunea acestei direcții”, a precizat avocata. Ea a făcut apel că cei care au operat cu informații eronate în privința clientului ei să stopeze mediatizarea acestora. De asemenea, a făcut apel către organele de drept să examineze cererile depuse de către apărare.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.