logo

Scriitorul Spiridon Vangheli este condus astăzi pe ultimul drum. În țară este zi de doliu


https://www.ipn.md/ro/scriitorul-spiridon-vangheli-este-condus-astazi-pe-ultimul-drum-7967_1105348.html

Scriitorul Spiridon Vangheli va fi condus astăzi pe ultimul drum. După ce va fi adus la Palatul Național „Nicolae Sulac”, scriitorul va fi înmormântat la Cimitirul Central. Tot astăzi, în țară este declarată zi de doliu național, transmite IPN.

Începând cu ora 09.40-09.50, cortegiul funerar se va deplasa de la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” la Palatul Național. Ceremonia funerară se va desfășura între orele 10.00 și 11.30, iar mitingul de doliu între orele 11.30 și 12.15.

La ora 12.30, cortegiul funerar urmează să se deplaseze spre Cimitirul Central din strada Armenească, acolo unde scriitorul va fi înmormântat.

Spiridon Vangheli s-a stins din viață pe 21 iunie la vârsta de 92 de ani. Prin decret prezidențial, ziua de luni a fost declarată zi de doliu național. Drapelul de stat va fi coborât în bernă în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare. La ora 12.00 se va cinsti memoria scriitorului prin păstrarea unui moment de reculegere.