logo

Schimbări în executivul PCRM. Deputaţii comunişti îl critică pe Voronin


https://www.ipn.md/ro/schimbari-in-executivul-pcrm-deputatii-comunisti-il-critica-pe-voronin-7965_1013203.html

Fostul deputat comunist, Mark Tkaciuk, şi deputaţii Grigore Petrenco şi Iurie Muntean au fost excluşi din executivul Comitetului Central al Partidului Comuniştilor. Decizia a fost luată la şedinţa închisă a Comitetului Central al PCRM, sâmbătă, 7 iunie. După şedinţă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat jurnaliştilor că cei 3 au fost excluşi doar din executiv, nu şi din partid, transmite IPN.

Vladimir Voronin a mai spus că cei 3 au depus anterior cereri de excludere din executivul Comitetului Central, dar că abia acum s-a ajuns la solicitările lor. De asemenea, potrivit lui Voronin, decizia a fost luată pentru că deputaţii nu şi­-au onorat obligaţiunile şi pentru că trebuie făcută ordine în activitatea partidului, înainte de alegeri.

Deputatul comunist, Alexandr Petkov, scrie pe o reţea de socializare că Vladimir Voronin a minţit cras, deoarece niciunul din cei 3 excluşi nu ar fi depus nicio cerere. Agenţia de ştiri Omega, care aparţine aceluiaşi Alexand Petkov, informează că deciziile luate la şedinţa Comitetului Central sunt ilegale, întrucât nu au fost votate de mulţi dintre cei prezenţi. În materialul jurnalistic se menţionează că de la conducerea PCRM au fost excluşi deputaţii care se poziţionează împotriva politicianului şi omului de afaceri Vlad Plahotniuc, care a fost deseori criticat de PCRM anterior.

Publika TV anunţă că în locul celor 3 excluşi vor fi numiţi deputaţii Oleg Reidman, Artur Reşetnicov şi Sergiu Stati.