logo

Șase angajați ANSA reținuți pentru luare de mită la Otaci


https://www.ipn.md/ro/sase-angajati-ansa-retinuti-pentru-luare-de-mita-la-7967_1099458.html

Șase angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au fost reținuți, fiind suspectați că au luat mită de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. În această dimineață, oamenii legii au descins cu percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera Otaci al ANSA în cadrul unor dosare

pornite pe fapte de corupere pasivă, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție menționează că angajații PIF Otaci ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, aceștia ar fi evitat controlului asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al cărnii proaspete, produselor lactate, produselor de cofetărie, precum și altor mărfuri, supuse supravegherii sanitar-veterinare.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor 6 bănuiți, de către ofițerii DGT Nord a CNA, au fost ridicate 35 de mii de lei, 8 mii de hrivne, telefoanele mobile și registrele de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți pentru documentarea tuturor aspectelor cauzei.