logo

Sărbătoare la Chișinău timp de două zile


https://www.ipn.md/ro/sarbatoare-la-chisinau-timp-de-doua-zile-7967_1107847.html

Hramul orașului Chișinău va fi sărbătorit timp de două zile: duminică, dar și luni, pe 14 octombrie, când este marcată sărbătoarea religioasă Acoperământul Maicii Domnului. „De la concerte energice la evenimente culturale și târguri tradiționale, Hramul Orașului promite să ofere momente pentru toate gusturile și vârstele”, menționează Primăria capitalei, citată de IPN.

Duminică, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un concert cu Mark Stam, Sun Stroke Project, Misha Miller, Andro, Mira, Minelli, DJ Vanotek și Jador. Evenimentul va începe la ora 18.00, iar accesul este gratuit pentru toți cei care vor să simtă energia tinereții.

Pe 14 octombrie, sărbătoarea va continua cu momente dedicate tradiției și culturii. Ziua va începe cu Liturghia de Hram, urmată de târguri și expoziții, cu un program de activități pentru întreaga familie.

Scena principală a sărbătorii va găzdui cele mai mari orchestre ale Chișinăului, conduse de dirijori iluștri: Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Orchestra Fraților Advahov, Orchestra „Fluieraș”, Camerata Chișinău, Chisinau Jazz Orchestra și Dorel Burlacu Band.

De asemenea, publicul va avea ocazia să asculte artiști îndrăgiți de toate generațiile, printre care: Olga Ciolacu, Nina Crulicovschi, Zinaida Julea, Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, Natalia Barbu, Satoshi, Magnat și Feoctist, formația Zdob și Zdub și mulți alții. Invitata specială a serii este interpreta Laima Vaikule, din Letonia.

„Atmosfera festivă va cuprinde fiecare colț al urbei, oferind tuturor ocazia de a se reconecta cu tradițiile și de a celebra spiritul autentic al Chișinăului. Pe lângă concertele de zile mari, programul include târguri, expoziții, activități culturale și de divertisment, care vor aduce bucurie și vor contribui la consolidarea sentimentului de comunitate”, precizează Primăria capitalei.