logo

Săptămâna Naţională a Voluntariatului debutează cu un program pentru copii


https://www.ipn.md/ro/saptamana-nationala-a-voluntariatului-debuteaza-cu-un-program-pentru-copii-7967_1005468.html

Coaliţia naţională de voluntariat din Republica Moldova va desfăşura, la Chişinău şi alte localităţi ale ţării, activităţi de sensibilizare a populaţiei în Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Scopul este de a susţine persoanele defavorizate şi a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă cetăţenii Republicii Moldova. Startul activităţilor este dat sâmbătă, 25 mai, transmite IPN.

Pentru prima zi, au fost selectaţi 30 de copii din familii vulnerabile din 3 sate ale raionului Hânceşti. Pe parcursul zilei, copiii vor viziona un spectacol şi vor vizita muzee din Chişinău. Iar spre seară va avea loc un program al ideilor originale, la care vor participa 16 tineri din Republica Moldova şi Uniunea Europeană. „Aceştia vor aduce un mesaj de sensibilizare. Vor vorbi despre necesităţile sociale”, a spus vicepreşedintele Consiliului Naţional al Tineretului din Republica Moldova, Doru Curoşu.

Duminică, 26 mai, va fi organizată „Cupa Ideea la fotbal”. „Este unicul eveniment de voluntariat sportiv. La el vor participa 14 echipe de voluntari. Fiecare echipă participantă va fi încurajată să doneze o minge de fotbal, semnată de întreaga echipă”, a spus conducătorul organizaţiei „Institutul Ideea”, Mihai Bolocan.

De asemenea, pe parcursul săptămânii se vor desfăşura training-uri şi acţiuni de sensibilizare a populaţiei. Două ONG-uri vor invita miercuri, 29 mai, mamele cu copii, bătrânii, persoanele cu dizabilităţi, pe trotuarele şi zebrele de pietoni din capitală. Ei vor traversa strada continuu pentru a sensibiliza şoferii şi autorităţile publice cu privire la siguranţa pietonilor. Pe monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt vor fi distribuite foi volante cu privire la pericolul fumatului.

Traninguri şi acţiuni de voluntariat vor fi organizate şi în alte regiuni al ţării. La Făleşti şi Ialoveni se vor desfăşura activităţi de instruire a copiilor şi de susţinere a persoanelor în etate şi familiilor defavorizate.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este la aVII-a ediţie şi se desfăşoară în perioada 24 mai-2 iunie, cu sloganul „Hai în gaşca voluntarilor”.