logo

S-a ieftinit lumina


https://www.ipn.md/ro/s-a-ieftinit-lumina-7967_1042360.html

Lumina s-a ieftinit. Din 1 iulie, consumatorii casnici, conectați la rețelele de tensiune joasă deservite de Gas Natural Fenosa, vor plăti 1,79 lei/kWh, cu 20 de bani mai puțin ca în prezent, transmite IPN.

Potrivit deciziei ANRE din 15 iunie, pentru consumatorii conectați la rețelele de tensiune medie tariful descrește cu 22 de bani și va alcătui 1,60 lei/kWh. Iar consumatorii conectați la rețelele de tensiune înaltă vor plăti 1,34 lei/kWh, cu 19 bani mai puțin față de tariful în vigoare.

La baza calculelor a stat prețul de procurare a energiei electrice stipulat în contractele pentru anul curent, tariful pentru serviciile de transport, costurile de bază aferente activității de distribuție și furnizare, dar și pierderile de distribuție înregistrate în 2017.
---
Actualizare (11.50): ANRE a aprobat tarife în scădere la energia electrică și pentru consumatorii din nordul țării. Pentru cei racordați la rețelele de tensiune medie noul tarif este de 1,66 lei/kWh, iar pentru consumatorii din rețeaua de tensiune joasă a fost stabilit un tarif de 1,91 lei/kWh.