logo

S-a dat startul Programului municipal „Centrul de Tineret Mobil”, ediția a II-a


https://www.ipn.md/ro/s-a-dat-startul-programului-municipal-centrul-de-tineret-7967_1104024.html

Voluntarii și lucrătorii „Centrului de Tineret Mobil” se vor deplasa cu trotinetele și microbuzul disponibil în parcurile, scuarurile și cartierele din Chișinău, pe parcursul următoarelor luni, pentru a oferi tinerilor din capitală informații despre activitatea celor cinci Centre de Tineret. Programul municipal „Centrul de Tineret Mobil”, ediția a II-a, startul căruia s-a dat astăzi,vine să ofere servicii prietenoase tinerilor din capitală și să îi informeze despre oportunitățile de dezvoltare de care pot beneficia, transmite IPN.

În premieră, va fi amplasat un punct de informare pe strada pietonală Eugen Doga, unde tinerii interesați sunt aşteptaţi să afle din prima sursă despre proiectele şi programele inițiate de Centrele de Tineret Chişinău, cu suportul Primăriei Chişinău.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a remarcat că apreciază să vadă mai mulţi tineri voluntari responsabili şi implicaţi, care sunt dornici să facă lucruri mărețe pentru municipiul Chișinău. „Totodată, mă bucur că am reușit să dăm o nouă viața multor clădiri abandonate din Chișinău, unde astăzi tinerii se adună, discută, fac schimb de opinii și experiențe. Primăria Chișinău va depune efort și în continuare pentru ca numărul acestor tineri să crească”, a declarat primarul.

În cadrul primei ediții a Programului „Centrul de Tineret Mobil” au fost informați peste 20 de mii de tineri. În 2024, Primăria Chișinău, prin Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, respectiv a Centrelor de Tineret, se așteaptă ca numărul adolescenților care vor beneficia de aceste oportunități să depășească cifra de 30 de mii.