logo

RTEC va procura o mie de anvelope pentru troleibuze


https://www.ipn.md/ro/rtec-va-procura-o-mie-de-anvelope-pentru-troleibuze-7967_1038738.html

Regia Transport Electric Chișinău urmează să procure un nou lot de anvelope pentru troleibuze. Subiectul a fost prezentat la ședința operativă la Primărie ca fiind unul de urgență în sezon de iarnă. Pe de altă, parte conducerea RTEC susține că, de fapt, este vorba despre o achiziție planificată, pentru a completa stocul de rezervă. Toate cele peste 360 de troleibuze care sunt la linie au anvelopele bune.

Șeful interimar al Direcției transport public și căi de comunciație, Vitalie Butucel, a declarat că problema a fost sesizată la sfârșitul săptămânii trecute. „De urgență am solicitat, împreună cu doamna primar, domnului Morgoci să întreprindă toate măsurile și să remedieze problema respectivă, deoarece această problemă ține implicit de obligațiunile sale de serviciu. Într-adevăr, ne-a informat în ultimul moment că nu dispune de surse. Or din perspectiva Direcției transport, operatorul trebuia să fie pregătit din timp de sezonul rece, deoarece toate finanțările necesare au fost furnizate din buget”, a declarat Vitalie Butucel, menționând că e nevoie de circa 400 de anvelope.

Solicitat de IPN, șeful RTEC, Gheorghe Morgoci, a declarat că Regia procură anvelope în fiecare an – în luna mai și în luna decembrie. Anvelopele nu se procură în momentul în care acestea se uzează, ci se achiziționează din timp. Potrivit șefului RTEC, deja există un contract cu fabrica din Belarus, iar acum se procură valuta străina pentru a se efectua achitările. Odată furnizate la Chișinău, anvelopele vor fi depozitate, iar la necesitate vor di schimbate cu cele uzate.

Gheorghe Morgoci a precizat că anvelopele la troleibuze sunt schimbate cam o dată pe an.