logo

ROST va propune soluţii de angajare a tinerilor în câmpul muncii pentru următorii 3 ani


https://www.ipn.md/ro/rost-va-propune-solutii-de-angajare-a-tinerilor-in-campul-7967_1011202.html

Reţeaua Organizaţiilor pentru promovarea drepturilor Socio-economice a Tinerilor (ROST), iniţiată de către 27 de organizaţii şi instituţii publice, va elabora „Agenda socio-economică a tinerilor”, cu soluţii pentru următorii 3 ani la angajarea tinerilor în câmpul muncii, transmite IPN.

Preşedintele Asociaţiei pentru Copii şi Tineret „Făclia” din Ungheni, Angela Ciocârlan, a spus, la o conferinţă de presă la IPN, că reţeaua creată are menirea să ajute tinerii să-şi găsească un rost în viaţă, fiind axată pe munca decentă.

„Agenda socio-economică a tinerilor” este la etapa de ajustare şi dezbatere. Participanţii la discuţii au evidenţiat principalele probleme cu care se confruntă tinerii după absolvirea unei instituţii de învăţământ. La implementarea agendei vor fi implicaţi atât partenerii naţionali, cât şi internaţionali. Asociaţia „Făclia” va veni cu susţinere metodologică, în baza experienţei de 5 ani în domeniul angajării tinerilor în câmpul muncii.

Angela Ciocârlan a subliniat că agenda va fi prezentată şi Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, după care vor urma acţiuni comune de orientare în carieră a tinerilor.

„Agenda socio-economică a tinerilor” este parte componentă a proiectului „Muncă decentă pentru tineri – îmbunătăţirea situaţiei socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitatea acestora şi a societăţii civile”, implementat de Asociaţia „Făclia”, în parteneriat cu Fundaţia CNV Internationaal Olanda, Confederaţia Naţională a Sindicatelor, cu sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană.